Eigen risico – Huisartsenpraktijk Soeters – Groningen

Welkom bij Huisartsenpraktijk Soeters

Corona: Deze maatregelen nemen wij

Kom niet naar de praktijk. U kunt alleen de praktijk bezoeken als u een afspraak heeft.

Heeft u de huisarts nodig?

U kunt op ons rekenen. Bel de assistente. Zij maakt dan een afspraak op het spreekuur of spreekt een huisbezoek af.

Patiënten met griep- of verkoudheidsverschijnselen, koorts of spierpijn komen NIET naar de praktijk. Contact verloopt telefonisch!

Om u nog beter van dienst te zijn wij nu ook bereikbaar via Internet. U kunt op onze site 24 uur per dag informatie krijgen over onze praktijk, gezondheid, nieuws en nog veel meer. Wat vindt u verder op onze site? Lees over ons team, hoe u ons kunt bereiken voor afspraken en waar u ons kunt vinden.

Eigen risico

Hoeveel eigen risico moet ik betalen voor mijn zorgverzekering?

Iedereen van 18 jaar en ouder betaalt een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. De overheid stelt de hoogte hiervan vast. Je kunt vrijwillig kiezen voor een hoger eigen risico.

Verplicht eigen risico 2020

Het verplicht eigen risico voor 2020 is € 385. Dit betekent dat je de eerste € 385 aan zorgkosten die onder het eigen risico vallen, zelf moet betalen. Bij veel zorgverzekeraars is het mogelijk om het eigen risico in termijnen te betalen.

Vrijwillig hoger eigen risico

Je kunt het verplichte eigen risico vrijwillig ophogen met € 100, € 200, € 300, € 400 of € 500. De zorgverzekeraar geeft dan een korting op de maandelijkse premie voor de basisverzekering.

Eigen risico kinderen

Kinderen tot 18 jaar betalen geen eigen risico.

Eigen risico geldt niet voor alle zorg

Het eigen risico geldt voor bijna alle zorg die in uw basisverzekering zit, maar niet voor de huisarts.

Huisartskosten en spoedeisende hulp

  • Het bezoek aan de huisarts valt niet onder het eigen risico. Onderzoek dat de huisarts laat doen, bijvoorbeeld laboratoriumonderzoek, valt wel onder het eigen risico.
  • Het bezoek aan de huisartsenpost valt niet onder het eigen risico. Verdere behandelingen in het ziekenhuis vallen wel onder het eigen risico.
  • Zorg van de afdeling spoedeisende hulp valt altijd onder het eigen risico.